Φωτογραφική ανασκόπηση χρονιάς, σε μια βόλτα.


Δεκέμβριος 2015


Η φωτογραφία της χρονιάς, για 'μένα.. από τις ομορφότερες στιγμές..!!
Και δεν γίνεται να μην ξεκινήσω με τον Δεκέμβρη, αφού η λήψη έγινε την τελευταία μέρα του χρόνου.. και φυσικά η Γυρολιμνιά μου, είχε πάλι τον τρόπο της να με ανταμείψει. Ένα πραγματικό οπτικό υπερθέαμα.. μια κυριολέκτική μάχη για κομμάτια ψωμιού, που επισκέπτες των γιορτών, πετούσαν στους πρωταγωνιστές μας! Όλους αυτούς που κάθε επισκέπτης θαυμάζει με τις ώρες, φωτογραφίζεται, ταϊζει.. ήμουν εκεί.. τυχερή.. πολύ τυχερή που φυλάκισα την τελευταία στιγμή του χρόνου για την συλλόγη μου.. και ακόμα και αν σε όλες τις ανασκοπήσεις, ξεκινάμε από τον Ιανουάριο του 2015, εγώ επιλέγω να διαφοροποιηθώ.. μόνο για χάρη αυτής της στιγμής..!

Νοέμβριος 2015



Και ο Νοέμβρης είχε κάτι από παλιά πόλη.. στενά δρομάκια, αρχοντικά, ηρεμία οπτικής, πνεύματος, ψυχής. Στάθηκα στα σκαλία, στιγμές που ακόμα και η αγάπη σου να φωτογραφίσεις, υπερνικάται από το πηγαίο συναίσθημα να νιώσεις την ενέργεια του παραδοσιακού, του γραφικού, του κρυμμένου στοιχείου μιας άλλης εποχής, μέσα στο μοντέρνο που την περιβάλλει.

Οκτώβριος 2015



Φωτογραφία της ημέρας στην Athens Voice και όχι άδικα.. μετά από μια φωτογράφιση στον πανοραμικό Προφήτη Ηλία, η συμπαθητική, παιχνιδιάρα γάτα, το 'παρεάκι' μου καθ'όλη την διάρκεια λήψεων, σε μια στιγμή γεμάτη καλλιτεχνική διάθεση, φαντασία, αίσθημα φιλόζωο.. και πείτε μου ειλικρινά: ποιος δεν θα ήθελε να ονειρεύεται με τέτοια θέα; Άλλωστε κοιτώντας την Αρχόντισσα, μόνο όνειρα μπορείς να κάνεις.. όνειρα να την βλέπεις να πηγαίνει κάθε χρονιά όλο και πιο μπροστά, να αγαπηθεί, να προφυλαχτεί από κάθε τί αρνητικό, να φτάσει εκεί που της αξίζει να είναι.. γιατί έχουμε το παραμύθι στα χέρια μας, το κλειδί για τον μαγικό αυτό κόσμο.. μπορούμε να το εκμεταλλετούμε. Να ανοίξουμε τα μάτια και να δούμε όλα όσα φανταζόμαστε.. 

Σεπτέμβριος 2015



Οι βροχές, οι βόλτες στην Βόρεια, τα μαγικά χρώματα, τα γκρί-πορτοκαλί.. με μια ομπρέλα στο χέρι και στο άλλο την φωτογραφική.. ήταν απο της καλύτερες βόλτες.. αυτές που πολύς κόσμος δεν περπατά, αλλά εσύ νιώθεις ότι οι όμορφες μέρες, σαφώς δεν έχουν ανάγκη τον ήλιο.. και η Γυρολιμνιά στο επιβεβαιώνει!

Aύγουστος 2015



Αυγουστιάτικες βόλτες.. στο ομορφότερο μέρος! Στην Αγία Κυριακή, σε μια γωνιά του βουνού, δίπλα στις 'γκαλιότρυπες'. Εκεί που προσεύχεσαι κυριολεκτικά στο εκκλησάκι της και μεταφορικά για να μην τελειώσει ποτέ αυτό το θέαμα που ατικρίζουν τα μάτια. Καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για αυτή την ανάβαση; Δεν ξέρω.. ίσως όμως το καλοκαίρι να είναι μια ιδανική επιλογή, εκείνες τις ώρες του δειλινού, που ο ήλιος σε κουράζει πιο πριν, να ανέβεις, αλλά η δροσιά ψηλά και η λάμψη του χρυσαφένιου ήλιου σε αποζημιώνει στο έπακρο!

Ιούλιος 2015



Πάμε για βουτιές; Πίσω στον χρόνο, από τις εξίσου όμορφες στιγμές που επέλεξα να σας χαρίσω και που αγαπήσατε! Η στιγμή εκείνη ήταν ένα ακόμη μικρό θαύμα-δώρο από τις ντίβες μου, αφού θυμάμαι, ένας σκύλος ήταν αιτία να τρέξουν προς το νερό! Φυσικά και δεν τις 'χάλασε' καθόλου, αφού ο καιρός ήταν ο ιδανικότερος για λίγο 'πλατσούρισμα' στα νερά της λίμνης!

Ιούνιος 2015



Τα όμορφα.. τα λίγο πιο απρόσιτα, αλλά πάντα, τα πιο σπάνια όμορφα! Ο μήνας που η άνοιξη έχει αφήσει τα ομορφότερα άνθη της, ο ήλιος έχει πάρει να ζεσταίνει και εγώ στο πιο όμορφο μέρος, όπου θαυμάζεις την Καστοριά μας πάλι από ψηλά, σίγουρα με περισσότερη δόση εξερεύνησης και βόλτας στην φύση στο 100%, αφού το δάσος μετά τις κούνιες στον Προφήτη Ηλία, προσφέρεται στο έπακρο!

Μάϊος 2015



Άλλη μία φωτογραφία, φωτογραφία της ημέρας στην Athens Voice! Mάϊος, ο τελευταίος μήνας της χρωματιστής άνοιξης στην Καστοριά και για ακόμα μία φορά, οι πρωταγωνιστές της Γυρολιμνιάς, στέλνουν την πρόσκληση σε όλους όσους βλέπουν την φωτογραφία, να επισκευθούν το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας!

Απρίλιος 2015



Φωτογραφία που αγαπήσατε, ίσως γιατί μέσα στην άνοιξη σας θύμιζε λίγο τον χειμώνα με τα χιόνια που ξεχάστηκαν στις κορυφές. Η Αρχόντισσα να μαγεύει για ακόμα μία φορά και εμένα να με ρωτάνε "γιατί τόση αγάπη;" και να τους απαντάω: "για αυτό που βλέπετε!".

Μάρτιος 2015



Δέντρα χωρίς το πανοφόρι τους, αφού ο χειμώνας μόλις έχει φύγει και τα έχει αφήσει ξεσκέπαστα. Άλλα, έχουν αρχίσει να πρασινίζουν δειλά-δειλά. Θέλεις να κατέβεις τα σκαλιά όσο πιο αργά γίνεται, για να χορτάσεις την θέα, να φτάσεις στο τελευταίο σκαλί, να περάσεις στην γέφυρα κλεφτά, και να αφήσεις το μάτι σου να κάνει βόλτα 360 μοιρών, φτάνοντάς σε στο ίδιο σημείο και αφήνοντάς σε να συνεχίσεις την βόλτα σου στον χρόνο..και στην άλλη εποχή, τον χειμώνα...

Φεβρουάριος 2015



Τί να πεί κανείς; Έχουν μείνει λόγια; Αντέχετε; Υπάρχει κάτι που δεν σας έχω πει; Φορές νιώθω ότι θα διαβάζετε και θα λέτε 'αυτό μας το έχεις πει, κάτι άλλο;' και την ίδια στιγμή, έρχεται ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, που λέει "Ντίνα, ήρθαμε, πόσο δίκιο είχες.. είναι μαγική αυτή η πόλη!!" και εκεί μου χαρίζετε το μεγαλύτερο χαμόγελο της χρονιάς..! Θυμάστε εκείνο το χιόνι; Τί αγάπησα εδώ; Και τί αγαπήσατε και εσείς; Το μπέρδεμα των φύλλων, τις ηλιαχτίδες, σαν μαγικά, να μπλέκουν οι εποχές!

Ιανουάριος 2015



Με αυτή την φωτογραφία σας είχα ευχηθεί καλή χρονιά και πάγωνε το βλέμμα, μόνο στην όψη της. Παγωμένο το χιόνι στο παγκάκι και η ντυμένη στα λευκά, Καστοριά, να στέκει σαν πραγματικό μοντέλο.

Δύσκολο, πολύ δύσκολο να διαλέξεις φωτογραφία από κάθε μήνα. Προσπάθησα να σας τα συλλέξω με τέτοιο τρόπο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας από την σελίδα στο facebook, από τα άρθρα στο blog, από τα μηνύματά σας, από τα προσωπικά μου συναισθήματα σε κάθε κλικ.

Αυτή η χρόνια είχε κάτι νέο...την δημιουργία του blog όπου μπορώ να σας γράφω, να διαβάζετε, να γνωρίζετε. Θέλω να πιστεύω πώς η χρονιά που ξημέρωσε, θα μας βρεί πάλι μαζί, ίσως και περισσότερους, μα πάνω από όλα ελπίζω και εύχομαι να κατάφερα να σας κάνω να αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ αυτή την πόλη, να σας κάνω να φωτογραφίζετε ακόμα περισσότερο-ακόμα και αν τα βλέπετε κάθε μέρα-,να γίνω εισητήριο για εσάς που είστε μακριά και όπως μου λέτε σας ταξιδεύω, ώστε να έρθετε και κυριολεκτικά.

Τί εύχομαι για το 2016; Να σας φανερωθεί ένα κρυμμένο "είμαι εδώ για 'σένα"..
Εγώ πάντως θα είμαι εδώ για εσάς..


Την αγάπη μου...




Κείμενο-Φωτογραφίες: Παπαγεωργίου Ντίνα




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις